Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Švédsko | Švýcarsko | USA
spolujízda
czskpldeen
Vítejte :)
Uživatel: Heslo:
Pamatovat:
Zaregistrovat! | Heslo?
 
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Dolů
 
Autor Téma: škola,škola pro dítě bez znalostí NJ  (Přečteno 908029 krát)
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #45 : Březen 10, 2015, 01:56:13 pm »

Ešte dodám k onej zmieňovanej "vulgárnosti" z mojej strany!
Dobre som tušila, že toto slovo bude niektorým možno prudérnejším ľudom tu vadiť, tak som to chcela napísať inak, ale inak sa to nedá napísať tak, aby to bolo výstižné a stručné.
A niekedy, keď je výpoveď príliš rozsiahla, tak stráca na prehľadnosti ... Chcela som tým povedať len, že jarné slnko, pekné počasie, stúpanie teplôt naozaj v človeku niečo prebúdza, ak nie iné, tak len novú energiu a no, ono v prírode sa jar okrem iného prejavuje aj tým, že zvieratá sa pária ... tak som tieto veci spojila, no netušila som, že tým urazím niekoho city ...
Zaznamenáno
Katty
Host
« Odpověď #46 : Březen 10, 2015, 01:58:26 pm »

Ach jo.
Ja odpovedela na dotaz protoze jsem dostala tu samou utazku soukrome z vice stran a rozhodla se to jednou odpovedi shrnout a pripojit k danemu tematu.
Bohuzel jako jedna z mala se drzim tematu Kroutím očima
Je to kazdeho vec proc je tady.Ja pomaham maminam v cizi zemi,protoze mi byla take kdysi nabidnuta pomocna ruka.
Nic vic,nic min.
Neurazejte se navzajem - puvodni dotaz znel jinak.
Jak se v tom ty nove prichozi maji vyznat Co???
Zaznamenáno
Diddi1
Host
« Odpověď #47 : Březen 10, 2015, 02:06:21 pm »

diddi klames, NIC som nepozmenila, honza to napísal nejako tak, ako som písala!
idem to radsej vyhladat skor ako zacne písať dalsie klamstva o mne Hněv

Tys nejprve na muj prispevek odpovedela. Na to jsem ti odpovedela ja. Nikde ani zminka o Honzovi. A az potom jsi tento svuj posledni prispevek upravila ve smyslu, ze jsi ho doplnila o Honzuv prispevek. Tuhle zmenu, kterou jsem jiz nezaznamenala a zadnou jinou, jsem mela ted na mysli.

Tak mi tedy promin, ze jsem si dovolila tuto zmenu necist.
A uz koncim.  Nedavno jsem nekde cetla trefny citat: "Clovek, ktery se hada dele nez 5 minut s blbcem, se jim stava take." Ok, jiz jsem limit naplnila, ale obavam se, z z teto debaty  by se  mne treba stat i neco horsiho. Smích

Venku je krasne. jdu si uzit odpoledne.
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #48 : Březen 10, 2015, 02:08:25 pm »

ja viem, aký rozdiel je medzi živnostníkom a zamestnancom, kedze som sama podnikala
dakujem a je super od teba, ze kym jirike "pracuje" a tym padom taha nemecke horspodarstvo zrejme aj za TEBA, tak ty posobis ako jeho hovorkyna


holt, on musí sa schovávať furt za nejaké babské sukne, zrejme bez zien by si v svojom super úspesnom zivote ani neškrtol!

tak ted jsem si to tu vse precetla najednou, a nestacim zirat, co se dnes deje  Šok
Jahodo, co do tebe dneska vjelo?  Hněv
Nebudu tady opakovat to, co napsala Diddi, co ti odpovedel Jirka, co k tomu napsal velice smirlive a slusne rudo..... Skoro vsechno bylo uz receno.

Jen par slov, ktera tu podle mne chybi:
Jirike ti z nejakeho duvodu hrozne vadi, jsi na neho vysazena a kazda jeho poznamka te vytaci do takovych vysek, ze nevahas pouzit ty nejnizssi a nejhloupejsii argumenty jen proto, aby sis neco dokazovala.
Nevahas ho docela nizkym zpusobem urazet, ac si na sebemensi poznamku, tykajici se tebe, pravidelne stezujes, ze urazi nekdo tebe, ac ostatni to vubec za urazku nepovazuji. Povazují to mozna za vtip, nekdy ne uplne povedeny, ale pokud vim, tak zatim te tu nikdo prilis neurazil (a ze tady dodavas munice na to, aby si te nekdo poradne "vychutnal", docela dost). Ale to, co jsi sem dnes vsechno napsala o Jirkovi, jeho pritelkyni, jeho detech, jeho praci atd...., je z meho pohledu jiz opravdu za hranou cehokoliv.
Jirka, v dobre vire tady davat sve zkusenosti a rady kluka, zacinajiciho v Nemecku, postupne bezelstne a detailne odhalil svuj zivot. S tim, ze uvazuje asi jako vetsina slusnych lidi, a to, ze to je normalni a nekomu to muze pomoct. O tom, ze by se tu Jirka vytahoval, naparoval a choval jako buran, nemuze byt vubec rec. Jirka tu pise o svych zkusenostech, a to jeho "naparovani", je uplne obycejna radost normalniho kluka, ktery, ac prisel do cizi zeme a neumel jazyk, tak nakonec prekazky prekonal. A to diky tomu, ze je to pocitvej a otevrenej kluk, neboji se prace, a proste si rekl, ze to musi jit. Samozrejme, ze z pocatku byla jeho pritelkyne velikou pomoci, ale dneska se Jirka vypracoval tam, kde je, je spokojenej, co chel, to se mu podarilo. A nebylo to jen stesti, ktere pri nem stalo, ale taky notna davka sebezapreni, silna vule a zodpovednost chlapa. Chlapa, ktery vi, ze ma rodinu a byvalou rodinu, s tim souvisejici zavazky, a ze to proste musi zvladnout, aby mel uctu i sam pred sebou a mohl se na sebe jeste nekdy podivat do zrcadla. A tak se k problemu postavil čelem a podarilo se. Ano, je k tomu samozrejme taky nutna nejaka davka stesti, ale jak se rika, stesti preje pripravenym.
 
A ty jsi uplne nefer tyhle jeho poznamky a informace zneuzila k osobnimu utoku.
K utoku tak podlemu, ze se mi z toho, po pravde receno, udelalo uplne nanic.
K utoku, o kterem velice dobre vis, ze Jirku zasahne na citlivem miste.  
K utoku, ktery je velice trapny a ubohy a jeho argumentacni hodnota je nulova.

Mas vzacnou schopnost pitvat jednu vec, na ktere se zastavis, a do to nekonecna, az to vsechny okolo zcela vycerpa. Tocis se na jednom argumentu, ktery ani argumentem neni, jak na obrtliku, neposlouchas, co ti ostatni pisou, jednu vec opakujes dokola v nekolika variantach, az "problem" dokonale rozemeles tak, ze z nej nezustane nic. A jakmile ti nekdo mirne a slusne oponuje, tak kolem sebe plives ohen a vytahujes nejake historky z minulosti, o nich uz nikdo temer nevi, aniz by ses zamyslela nad textem, kterym ti nekdo odpovi na tve zastiplne a hloupe prispevky. A odpovedi na tve prispevky jsou velice slusne a korektni, neb nikdo ti nechce samozrejme ublizovat tak, jak to delas ty ostatnim. A taky vsichni vime, jak jsi vztahovacna, a ze pri sebemensi neopatrne poznamce k tve osobe, spustis triadu ublizene holky, ktera se porad asi nevyrovnala s tim, ze kdysi patrila k nejakemu "Ostblocku", tam se jeji uvazovani zastavilo a porad si tenhle komplex tahne s sebou.

Je to skoda, Jahodo, obcas sem pises prispevky, ktere maji hlavu a patu, jsou vstricne, jsou i pouzitelne jako pomoc a rada pro ty, kteri ji potrebuji.
Obcas pises i vtipne a je to celkem zabava.
A obcas mas asi spatny den, kdy potrebujes ublizovat a dostat ze sebe nejake zasunute frustrace, a tak kolem sebe mlatis hlava nehlava.
V takove dny, jako je ten dnesni, se na to psani radsi vykasli.
Vybehni si do prirody, dojdi si neco koupit ( v Aldi meli vcera napriklad vsechny mozny barvy na zdi, takze kdyby ses treba pustila do malovani, tak te ten ublizeny splin prejde  Mrknutí).
Nevim, jestli ti vyhovuje role holky, ktera ma povest vecne kverulantky, a ktera jakmile sem neco napise, tak se uz ostatni tesi a cekaji, ze bude zas zabava, protoze Jahoda zas radi jak cerna ruka  Smích.


Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #49 : Březen 10, 2015, 02:13:11 pm »

hair, len tolko, nemám chut čítať niekoho grafomanské tirády, už som nečítala ani tú tvoju poslednú, takže ak niečo chceš a naoazj si myslíš, že máš PRAVO k tomu niečo napísať, tak sa vyjadri jasne a stručne a nepíš dlhokánske "liebesbriefy"

Len tolko k tebe a inak ti želám krásny slnečný deň pri rybníku s notebookom. Úsměv Škleb

p.s. katty, sorry, ak máš pocit, že spamujeme tému, nemôžem za to, že niektorí to neustále ťahajú z vecnej roviny do osobnej, ako diddi, ktorá nielenže robí hrozne "zamestnanému" jirikemu neustale hovorcu, ale aj zachádza do podpásoviek štýlu, že jirikemu závidím a nemám právo sa k nemu vyjadrovať, lebo v porovnaní s ním som nímand!
Ja som reagovala len na tému, pretože jirike písal očividné hlúposti
« Poslední změna: Březen 10, 2015, 02:17:46 pm od jahoda2010 » Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #50 : Březen 10, 2015, 02:20:26 pm »

hair, len tolko, nemám chut čítať niekoho grafomanské tirády, už som nečítala ani tú poslednú, takže ak niečo chceš a naoazj si myslíš, že máš PRAVO k tomu niečo napísať, tak sa vyjadri jasne a stručne a nepíš dlhokánske "liebesbriefy"

Len tolko k tebe a inak ti želám krásny slnečný deň pri rybníku s notebookom. Úsměv Škleb

.. to neva, Jahodo, treba si to precte nekdo jiny. Pravo psat mam uplne stejne, jako ty, myslim, ze Diddi ti to uz taky rikala.  Mrknutí.
Je to tezke, kdybych to mela napsat strucne a kratce, jak si prejes, tak bys to povazovala zas urcite za urazku, takze to musi byt dlouhe a musi se spotrebovat hodne pismen, aby to bylo pochopitelne a nemohly v tom byt tebou nalezeny skryte vyznamy - i kdyz iluze si nedelam, kdybys to precetla, tak mne jiste na necem nachytas  Smích

No a na rybnik je jeste brzo, takze zatim jen terasa a slunecnik....  Mrknutí
Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #51 : Březen 10, 2015, 02:24:18 pm »

Ale nič nie je ťažké, mila hairka, ako študovaná psychologička by si nemala mať problém sa vyjadriť jasne, stručne a vystižne ... ak to nevieš, možno si si vybrala nesprávne povolanie ...

p.s. jasné, že druhí si to iste chcú prečítať,  napr. jirike, ktorý sa tvári, že "pracuje" a pritom nechá za seba písať didi, slaboch, handra je to a nie "muž" ...
« Poslední změna: Březen 10, 2015, 02:43:34 pm od jahoda2010 » Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #52 : Březen 10, 2015, 02:31:04 pm »

diddi klames, NIC som nepozmenila, honza to napísal nejako tak, ako som písala!
idem to radsej vyhladat skor ako zacne písať dalsie klamstva o mne Hněv

Tys nejprve na muj prispevek odpovedela. Na to jsem ti odpovedela ja. Nikde ani zminka o Honzovi. A az potom jsi tento svuj posledni prispevek upravila ve smyslu, ze jsi ho doplnila o Honzuv prispevek. Tuhle zmenu, kterou jsem jiz nezaznamenala a zadnou jinou, jsem mela ted na mysli.

Tak mi tedy promin, ze jsem si dovolila tuto zmenu necist.
A uz koncim.  Nedavno jsem nekde cetla trefny citat: "Clovek, ktery se hada dele nez 5 minut s blbcem, se jim stava take." Ok, jiz jsem limit naplnila, ale obavam se, z z teto debaty  by se  mne treba stat i neco horsiho. Smích

Venku je krasne. jdu si uzit odpoledne.

Ja som to nepozmenila ale zámerne, ale preto, že mi najskôr nedošlo, CO myslís tým, ze nevies, o co ide ... az potom mi to doslo a PRETO som to doplnila ...

Ehm, ja som len reagovala na tému.
Išlo o to, že nejaká pani/slečna chcela radu, ako a čo dieťaťom, ktoré začne chodiť v Nemecku do školy a nevie ani ň po nemecky.
Jirike na to napísal, že ono je to predsa úplne jedno, že nevie ani ň, že predsa on sám nevedel a kuknite sa, čo a ako dokázal!

Reagovala som len na TO, na nič iné!
Že si sa do toho zamiešala ty a robíš hovorcu niekomu, kto je príliš zbabelý na to, aby reagoval sám a nielen to, je predsa tvoj problém!
Ja som sa ťa ani RAZ neurazila, nebola som osobná voči tebe, kým od teba som sa už stihla dozvedieť, že v porovnaním s jirikem som nímand (nepoužila si presne tieto slová, ale význam bol jasný), že voči jirikemu cítim len zásť a závisť a napokon, že som blbec.
No mohla by som byť rovnako osobná, dobre vieš, že ak by som s tým aj ja chcela začať a ísť na tú podpásovú úroveň ako ty voči mne, tak napíšem iste niečo, čo ti na dlho zdvihne mandle!

Ale: ja nemám žiadne problémy typu, že obhajujem nemorálneho človeka, ktorý prekračuje všetky medze slušnosti a takisto som sa nedopustila tej chyby, že som ti napísala, že si moc precitlivelá a pritom som ani nevedela, čo ťa urazilo. takže na rozdiel od teba mám ČISTÉ SVEDOMIE! A treba nepotrebujem používať podpásovky ako ty, aby sa nedajbože neukázalo, že som sa pomýlila, alebo urobila chybu, ako si to práve spravila ty a nielenže nemáš toľko slusnosti, aby si to uznala a ospravednila sa mi, ale ma zasypavas aj novými urážkami!

No, každému jeho, tak prajem príjemné užitie si popoludnia, iste máš sama zo seba dobrú pocit, že si mi to zasa natrela ... (ehm, že takto rozmýšlajú deti v školke a nie dospelí ľudia a najmň matky, to je už iná vec)
« Poslední změna: Březen 10, 2015, 02:36:02 pm od jahoda2010 » Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #53 : Březen 10, 2015, 02:55:25 pm »

...teda Jahodo, ovladej se trochu s tim psanim.., ja napsala jeden dlouhy prispevek, ale ty uz tu mas dneska asi dvacaty, a kdybych to secetla, tak co do delky ti nesaham vubec po kotniky.... A tenhle posledni hned po tom, co jsi mi napsala, ze jsem grafoman...., no myslim, ze mi dost konkurujes  Smích
Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #54 : Březen 10, 2015, 03:01:19 pm »

Píšem dlhé príspevky tam, kde to treba a inak to nejde.
Inak sa ale snažím vyjadrovať jasne a stručne!

Ale tak kľudne ma aj ty nazývaj grafomankou, ak sa ti uľaví.

Budem dnes výnimočne milá a prezradím ti, že tú tvoju tirádu som nečítala nielen preto, že bola dlhokánska ako Amerika, ale dopredu som aj  vedela, čo v nej bude (stačil pohľad na prvý riadok a len sa to potvrdilo)
Načo čítať nezmysly vycucané z prsta a ešte na ne aj reagovat?
« Poslední změna: Březen 10, 2015, 03:04:10 pm od jahoda2010 » Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #55 : Březen 10, 2015, 03:07:55 pm »

.. I ja Jahodo pisu dlouhe pripevky tam, kde to je treba a kde to pokladam za dulezite... A myslim, si, ze kazdy muze psat prispevky tak dlouhe, jak povazuje za potrebene a nutne. 
Ja te grafomankou nazyvat nebudu, protoze respektuju to, co jsem prave napsala: kazdy si rozhoduje sam a svobodne, co a jak muze psat a jak dlouhy bude jeho prispevek.
A moji triadu necti, opet je to tvoje svoboda, zda neco cist ci ne, je tu jen proto, aby si ji mohl precist kdokoli, kdo o to bude mit zajem, a aby tu visela na "nastence", vsem k dispozici.
Kdo bude chtit, tak si ji precte, kdo ne, muze se rozhodnout uplne stejne jako ty a necist....  Mrknutí
Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #56 : Březen 10, 2015, 03:10:16 pm »

Aké milé a ohľaduplné od teba, takú ťa ani nepoznám!

Žeby jarné slnko? Či nový chlap? Mrknutí

(Chcela som napísať "milenec" namiesto chlap, ale nechcem urážať city "jemnej" diddi) Škleb

Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #57 : Březen 10, 2015, 03:41:08 pm »

Aké milé a ohľaduplné od teba, takú ťa ani nepoznám!

Žeby jarné slnko? Či nový chlap? Mrknutí

(Chcela som napísať "milenec" namiesto chlap, ale nechcem urážať city "jemnej" diddi) Škleb

Ty jsi dneska fakt "chýše jedová", Jahodo...  Kroutím očima
To prece neni zadna ohleduplnost, ze sem napisu prispevek a nechavam na kazdem, at si ho precte nebo ne...

A prosimte, s muzskyma na mne vubec nechod....  Mrknutí

Zaznamenáno
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #58 : Březen 10, 2015, 03:52:05 pm »

Prečoo jedová? Však inokedy ma nešetríš, rada a opakovane o mne píšeš kadejaké nezmysly a dnes si ma ani grafomankou nenazvala, takááá si ohľaduplná...
To musí mať nejakú príčinu predsa ... Smích

p.s. ty máš problémy s mužmi? ehm, to vysvetluje, prečo už viac ako polroka robíš pre ALDI a nesedíš v nejakej psychologickej poradni ... (kedže si vyštudovaná psychologička)
Zaznamenáno
Hair



Karma: -158
Příspěvků: 741



« Odpověď #59 : Březen 10, 2015, 03:58:58 pm »

boze, Jahodo...., uplne mi to vzalo vitr  z plachet, na to nejde rict vubec nic....  Šok

Mimochodem: o tobe zadne nesmysly nepisu, pisu primo tobe.
Mozna jsi to tak i myslela, ale spatne zformulovala, takze musis jeste trochu trenovat, a casem mozna dosahnes toho, ze tve prispevky budou i srozumitelne vsem tak, jak to opravdu myslis. Precejenom je rozdil  v tom neco si myslet a citit, a pak to spravne popsat..  Mrknutí
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 11   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Pravidla spolujizdy | Kontakt | Odkazy | © Autostop.cz 1998-2024 | Spolujizda bez poplatků
Cestování spolujízdou do práce, školy, na akce či na dovolenou. Najděte si bez poplatků spolujezdce či řidiče.

Zahnarzt München