Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Švédsko | Švýcarsko | USA
spolujízda
czskpldeen
Vítejte :)
Uživatel: Heslo:
Pamatovat:
Zaregistrovat! | Heslo?
 
Stran: [1]   Dolů
 
Autor Téma: Studium němčiny na jazykové škole v Německu  (Přečteno 40788 krát)
Kolotomik



Karma: 0
Příspěvků: 3


« : Březen 25, 2011, 08:40:30 pm »

Chtěl bych jet na jazykovou školu do Německa. Němčinu se učím již několik let, v současné době dokončuji učebnici Sprechen Sie Deutsch 3. Mluvnici ovládám dle mých lektorek výborně /na úroveň B2/C1/. Velkým kamenem úrazu je však mluvená forma, kde se shodují na úrovni A2. Jednotlivá slovíčka či fráze znám, ale jakmile mám dát dohromady těžší větu, tak jsem v koncích... Potřebuji se tedy rozmluvit přímo v prostředí jazyku. Zajímalo by mě odhadem, na jak dlouho bych měl vycestovat, aby se komunikační složka aktivovala :-)
Díky, díky, díky.....
« Poslední změna: Březen 26, 2011, 09:44:27 am od David » Zaznamenáno
Jenna



Karma: 8
Příspěvků: 50


« Odpověď #1 : Březen 26, 2011, 08:40:50 am »

No na kazdou uroven potrebujes xx stovek vyuc. hodin, presne to najdes nekde na netu urcite... 
B2 a C1 jsou hlavne o slovni zasobe, pochopeni textu, nuanci... B2 je tedy jednodussi.. A jak rychle to das, zalezi, mmj. i na tom, jestli se budes pohybovat v Nemecku v cesko/slovenskem prostredi a nebo nemeckem...
C1 je uz vice  "Akademiker" uroven slovni zasoby a vyjadrovani se, to uz neni tak "easy-peasy"..;-)

Viel Spaß dabei!..

J.
Zaznamenáno
marionk



Karma: 1
Příspěvků: 45


« Odpověď #2 : Červen 29, 2011, 07:21:22 am »

ide aj to, na kolko si ochotna vycestovat
Mojej praktickej mluvenej nemcine najviac pomohol studijny polrocny pobyt v Berline, spojeny okrem ineho aj s intenzivnou kazdodennou jazykovou vyukou (samozrejme, myslim len pracovne dni)
Samozrejme, kazda sme si nasli priatelov a kamosov priamo tam, takze sme boli s hovorenou nemcinou v styku aj inak ako trebars v obchode a na uradoch a ked si nutena povedat, co chces, po nemecky, pretoze inak to tvoj protajsok nepochopi, zrazu len budes pozerat, ako rychlo sa ti zlepsi slovna zasoba.
Ja by som navrhovala povedzme 3 mesiace s vyukou kazdy den, pripadne si najst naozaj po nemecky hovoriacich priatelov k tomu. Konkretne skolu ti poradit bohuzial neviem.
Zaznamenáno
marionk



Karma: 1
Příspěvků: 45


« Odpověď #3 : Červen 29, 2011, 07:25:53 am »

ak ti este mozem poradit, pri rozhodovani sa pre konkretnu jazykovu skolu by si mohla zohladnit, ako koncipuju vyuku
VBerline, ktory som spominala, som napriklad pokladala za super, ze nas profesor nam zadaval prakticke ulohy typu, ze sme museli ist trebars na nejaky urad a zistit si nejake informacie a podobne.
Nevyhodou vela jazykovych kurzov je, ze do teba len driluju gramatiku, ale malo je prave toho kecanie, kde sa musis vyjadrovat samostatne.
Zaznamenáno
Sonne05



Karma: 1
Příspěvků: 15


« Odpověď #4 : Listopad 27, 2011, 06:06:54 pm »

Ahoj,

no ja nemam osobní zkušenosti se školami. Pouze jedna kamaradka byla rok u jedné rodiny a chodila na tam na střední školu a říkala, že to bylo to nejlepší, co mohla udělat.

Já chci ale teď začít od března studovat v Pirně na jedné škole a ta škola nabízí studentům i půlroční kurz před začatkem. Navíc to studium je se stipendiem, takže je to fakt super Úsměv Tak kdyby měl někdo zajem, tak se mi ozvěte.
Zaznamenáno
dannny



Karma: 0
Příspěvků: 9


« Odpověď #5 : Březen 26, 2012, 12:29:14 am »

Rozhodně to stojí za to, musíš mít hlavně dobrého učitele, to je zásadní. Můžeš zvolit Goethe Institut a tam si pak udělat i Certifikat,(nejvíce uznávaná forma) nebo Ti mohu doporučit MVHS. Z učitelů Ti doporučuji -Leila Finger - učí i na LMU (univerzita v Mnichově) a v googlu najdeš, že je opravdu výborná, a já to také mohu potvrdit. Má kromě hlavního kurzu různých úrovní (některý měsíc učí např B2, někdy A1, někdy C2 apod) také mnoho dalších podpůrných kurzů (např. na gramatiku, mluvení apod) Info a ceny na mvhs.de
 Počítej ale s tím, že pokud zvolíš Mnichov, že se těžko shání levné bydlení. Normální cena v hostelu i penzionu je 900 Euro měsíčně (30x30 Euro) za jednolůžkový pokoj.  Když budeš shánět přes realitku tak sazba může být kolem 500 euro ale chtěji obvykle provizi kolem 1000 euro (2.38 KM) a potvrzení příjmu v Německu.  Jedině tedy hledat soukromě, číst inzeráty na koleji apod. Hodně štěstí!
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Pravidla spolujizdy | Kontakt | Odkazy | © Autostop.cz 1998-2024 | Spolujizda bez poplatků
Cestování spolujízdou do práce, školy, na akce či na dovolenou. Najděte si bez poplatků spolujezdce či řidiče.

Zahnarzt München