Krajane.cz - Belgie | Británie | Francie | Irsko | Kanada | Lucembursko | Německo | Nizozemsko | Nový Zéland | Rakousko | Řecko | Švédsko | Švýcarsko | USA
spolujízda
czskpldeen
Vítejte :)
Uživatel: Heslo:
Pamatovat:
Zaregistrovat! | Heslo?
 
Stran: 1 [2]   Dolů
 
Autor Téma: Vývoj problémů s menšinami v ČR a SR  (Přečteno 167870 krát)
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #15 : Listopad 25, 2013, 06:47:08 pm »



  Lunik9 je sidlisko v Kosiciach...odporucam panom z Bruselu zit vela ciganov...alebo jednej slovenskej poslankyne v europoparlamente ktora v norkovom kozuchu od stola plneho kaviaru sampanskeho hovori o rasovej neznasanlivosti...
Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #16 : Listopad 25, 2013, 09:20:42 pm »

"Uzasny" clanek. Docetl jsi, jirike, do konce? Podle me to nedemonstruje bezpodminecne neco "romskeho", ale klasickou ceskou vlastnost obchazet zakony a vyhybat se jakemukoliv placeni. Mrknutí Je celkem evidentni, ze do prace se jim nechce, protoze vsechny vydelane penizy by sly na exekuce. Takze kdyz uz by jednou pracovat zacali, dlouhodobe by z toho nic nemeli. A to neni zrovna motivujici - i kdyz si ty dluhy samozrejme zavinili sami. Ale tak zareaguje i nejeden "bily".

Obecne ma kazdy clovek pravo nepracovat(mj. vzdycky bude ve spolecnosti urcite procento lidi, kteri pracovat nechteji!) a je otazka, jak s tim nalozi stat. Lidi v CR (pravdepodobne i na Slovensku), jejichz realne mzdy se kazdy mesic skvrkavaji, vidi za svym bidnym zivotem jedince, co nepracuji, ale ziji si jak svine v zite. Ze si ale, at vyhraje volby kdo chce, poslanci platy vzdycky navysi, ze plat bezneho obcana klesa, proto aby Babisove a spol. mohli vydelavat svoje miliardy nejhnusnejsim chlebem ve stredni Evrope, proti tomu nikdo nedemostruje...

V CR je situace takova, ze rom je jako zid v 3 risi. At pracuje, studuje, vzdycky se na nej hledi jako na vyvrhela, za vsechno se z principu musi ospravedlnovat.

Nevim, kdo z vas zazil/nezazil xenofobni urazky. Na me tu jednou ve vlaku zacala rvat nejaka psychopaticka babizna, ze by me poslala zpatky na Sibir... Bezva pocit, kdyz se clovek snazi, plati vsechno co ma, nikomu zivot neotravuje.
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #17 : Listopad 25, 2013, 09:51:12 pm »

"Uzasny" clanek. Docetl jsi, jirike, do konce? Podle me to nedemonstruje bezpodminecne neco "romskeho", ale klasickou ceskou vlastnost obchazet zakony a vyhybat se jakemukoliv placeni. Mrknutí Je celkem evidentni, ze do prace se jim nechce, protoze vsechny vydelane penizy by sly na exekuce. Takze kdyz uz by jednou pracovat zacali, dlouhodobe by z toho nic nemeli. A to neni zrovna motivujici - i kdyz si ty dluhy samozrejme zavinili sami. Ale tak zareaguje i nejeden "bily".
Ano ctu do konce  Mrknutí

A ano stat se to muze kazdemu, že prijde o praci a sklouzne ve splatkach a muze to dojit az k exekuci... Černému jako bílému. ..

Ale pokd je to jen trosku mozne tak kazdy normalni bily nebo cerny vezme nabízenou praci, dohodne se s exekutorem a za par let je, s pomoci mesta ktere se tak snazi resit tento problem, ze vseho venku...

Nebo to mam nastavene jinak nez Ty ?  Mrknutí

Na Sibiř...? No asi bych je ji zeptal s usmevem jestli zna v Evrope vic nez tri staty... ?  Mrknutí

Me v Britanii vysvetloval jeden (jinak velmi sikovny) chlapik ktery me neustale nazyval Cechoslovakem, že si myslel že bylo Ceskoslovensko do padu komunistickeho bloku, jednou ze sovětských svazovych republik... No co na to rict...   Smích Škleb

Tak ted uz vi alespon tyhle dve veci  Smích

A jeste doplnuju ze i exekutor musi ctit nejaka minima na zivot...  Mrknutí
« Poslední změna: Listopad 25, 2013, 10:06:55 pm od jirike » Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #18 : Listopad 25, 2013, 10:31:20 pm »

Ja se povazuji za jakztakz inteligentni bytost a nad takove kraviny, jsou-li adresovany mne, se samozrejme povznesu. Mrknutí V jedne praci jsem mela ale temer vyhradne nenemecke kolegy a vsichni opalenejsi byli pravidelne tercem rasistickych utoku prapodivnych zakazniku. A nad to by se clovek povznaset nemel!

Romove v CR meli vzdycky negativni povest (mne moje docela vzdelana babicka demonstrovala na Gabre a Malince, ze cikani kradou slepice...) a zadna vlada jejich situace realne neresila, jenom odsouvala. Jejich deti z velke casti konci ve zvlastnich skolach, a "bili" si mysli, protoze jsou proste hloupejsi. Ja jsem na ZS chodila na vesnici, zadne romy jsme ve tride nemeli. Po prvni tride se do zvlastni skoly odsunuly deti, jejich rodice chlastali, hrali na automatech. Samozrejme, kdyz jsou romsti rodice vzorem, jakym jsou, nemuzeme ocekat, ze dalsi generace si z toho jisty modus pro zivot neprevezme.

Ovsem podle me se staci podivat trostu za humna. Mnichov je takova malebna bavorska vesnicka, takove nemecke Hostivice Úsměv V jinych mestech je opravdu jiny curbes, jine problemy, tem ceskym obcas dost podobne.

Ac se tu nekteri rozhodli to neakceptovat, mame svobodu pohybu. Kazdy si teoreticky muze vycestovat kam chce. Jestli tu nejaky Arab roky pobira davky a Cech/Slovak pracuje, je to jen jeho subjektivni nazor, ze tu ma vetsi pravo na pobyt nez ten Arab... Mrknutí
Zaznamenáno
Pepik
Host
« Odpověď #19 : Listopad 27, 2013, 10:00:34 pm »

V CR je situace takova, ze rom je jako zid v 3 risi
Píšeš, že se považuješ za jakžtakž inteligentní bytost..no dovol, abych Tě opravil. Ponechal bych pouze to označení bytost, protože horní věta tě vylučuje ze společností lidí s funkčním mozkem. Nevšiml jsem si, že by cikánům (romům) byl arizován majetek a byli posíláni do koncentráků. Čeho jsem byl ale dlouhá léta v Česku svědkem bylo, že statky vytvořené solidární pracující nekriminální většinou byly se železnou pravidelností spotřebovávány (prožírány a prochlastávány) hlučící a nepracující cikánskou (romskou) menšinou. Pochopitelně bez jediného slova poděkování.
Takže buď tak laskavá a veřejně se tu omluv.
Zaznamenáno
bjetka
Host
« Odpověď #20 : Listopad 27, 2013, 10:47:04 pm »

Sorry, ty me tu velmi neokate urazis a ja se mam omlouvat? Za co? Za to, co mne cpes do ust ty!?

Na situaci Zidu za 3. rise muzes nahlizet z ruznych uhlu. Genocida dosahla prave takove urovne, jake dosahla, nejen proto, ze Hitler si zmyslel Zidy hromadne likvidovat, ale take proto, ze mnohym sedym myskam vyhovovalo, ze konecne nekdo omezi rozpinavost jejich hospodarskych konkurentu. Tohle nicmene nebyla situace jen ve 3. risi, ale temer vsude, kde kdy Zide zili. Ve stredoveku ve Spanelsku, v Ruske monarchie, ve vsech oblastech SSSR... Pokud se treba situace v Praze zkresluje tak, ze to bylo mesto tri narodnosti, kde vsichni zili ve vzajemnem souzneni, je treba se kriticky ptat, jaka byla situace ve skutecnosti. Sem tam nejaky pogrom, jako by ani zadny nebyl...?

Tim, ze je situace Romu stejna, jsem myslela predevsim to, ze jsou zrovna tak ostemplovani, jako byli Zide za 3. rise. Ze si kazdy v Cesku pod slovem "Rom" vybavi neco az moc konkretniho negativniho, bez toho aniz by si z principu ponechal rezervu, je jsou mezi nimi v prvni rade i slusni lide.
Muzes argumentovat, ze to je proste stereotyp. Jenze to neni zas tak banalni predsudek, jako ze vsichni Cesi piji pivo, ale predsudek, ktery se zhmotnuje v obecnou nenavist, agresivitu, vyhrocujici se ve vzajemnych utocich.
Prijde ti normalni, ze lidi, jejichz pribuzni umirali v koncentracich, v pracovnich taborech povazuji za reseni "romske otazky" zavedeni nejakych nucenych praci, vysidleni apod.?

To, ze jsem tu netematizovala to, co mi tu predhazujes, neznamena, ze bych si toho nebyla vedoma. Nicmene necpi mi do ust, co jsem nikdy nevyslovila! Zrovna tak bych ti ja mohla predhazovat to, uvadis argumenty, ktere uvadis, prave za ucelem legitimovat sve rasisticke nazory.

Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #21 : Listopad 28, 2013, 06:45:04 pm »

http://hlavuhore.wordpress.com/2009/04/22/odkaz-predsedu-vlady-australie-neprisposobivym-narodnostnym-mensinam/
Zaznamenáno
jirike
Host
« Odpověď #22 : Listopad 29, 2013, 06:57:23 pm »

Haryho clanek a hlavne jeho posledni odstavec se da aplikovat i tady v Nemecku a vlastne vsude a na vsechny...
Pro ty ktrri si stezuji na velky najem a male mzdy...
Na podnikatele kteri vykoristuji...
Na drahe zivotni naklady neprimerene prijmum...
Na vse...  Smích

Toto je naše zem, naša pôda a náš spôsob života, dáme vám všetky príležitosti k tomu, aby ste to všetko mohli užívať. Ale ako náhle ste sa začali sťažovať, nariekať a hundrať o našej vlajke, našich záväzkoch, našej kresťanskej viere alebo našom spôsobe života, veľmi Vám doporučujem využiť ďalšiu prednosť našej skvelej austrálskej slobody – právo odísť. Pokiaľ ste tu tak nešťastní, odíďte! Nenútili sme vás sem prísť. Požiadali ste, aby ste tu mohli byť. Tak prijmite zem, ktorá prijala vás.

PRAVO KAZDEHO ODEJIT JINAM NEBO TAM ODKUD PRISEL...  Mrknutí

Moc pekny proslov  Smích
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #23 : Listopad 29, 2013, 07:24:12 pm »

Jirike to hovoris o sebe? Smích
Zaznamenáno
hary01



Karma: -121
Příspěvků: 2857


« Odpověď #24 : Listopad 30, 2013, 12:42:04 pm »

http://androidportal.zoznam.sk/2013/08/sikana-v-samsungu-sokujuce-vypovede-zamestnancov/
Zaznamenáno
rusna
Host
« Odpověď #25 : Prosinec 07, 2013, 10:39:22 am »

Jednou to stejnš bouchne...
Zaznamenáno
Michal Tirpak



Karma: -1
Příspěvků: 21



« Odpověď #26 : Prosinec 08, 2013, 06:02:45 pm »

Ahoj,lidi,no jsem cikán,řekněme už ve věku,s tím co se děje v Čechách,nevím jak na slovensku,ale asi to bude obdobné,nemuže souhlasit nikdo ,kdo ráno vstane do práce,čeká mšěsín na výplatu a podobně.
Neodešel jsem z čech pro nějakou diskriminaci,naopak,jeden muj kamarád (rakušan)říkal že v bordelu se dobře žije.,ale proto že se chci mít slušně,vydělat si a mít pokoj.Na dávky a podobné se mi nechce a nikdy nechtělo,byl jsem na nich ,asi podpoře,3 měsíce,ostudou jsem chodil kanálama a pak přišla nabídka do Bavorska,mám tu dvě slušné práce,o víkendech ještě lítám po fuškách po okolí a jsem spokojený,nemít přítelkyni a byt v Čechách,(ne státní nebo obecní ale mj)nevracel bych se tam.Obava ůřadů a lidí odpovědných za chod republiky z označení rasistou vede k tomu že paradoxně jen v Čechách je cikán nazýván Romem,většiná z vás tady rozumí německy,jak se to tedy řekne?Cigoni,čšpanělsky a podobným jazyky Gypsy,atd.No ten bordel co jsme si odcinkali klíčema máme.
Zaznamenáno

Obyčejný chlap co rád popovídá,popíše.
jahoda2010



Karma: 11
Příspěvků: 1228



« Odpověď #27 : Březen 28, 2015, 10:20:57 pm »

Pre vsetkych zastancov ciganov a podobnej havedi doporucujem hodit do googlu vyraz:
kosice lunik 9
a kliknut na "Weitere Bilder"

Viac k tomu nic nedodavam pretoze som vedla ciganov byval 16 rokov a dalsim komentarom by som nechal v hanbe aj haryho.


však napíš kludne viac ...
Zaznamenáno
Stran: 1 [2]   Nahoru
 
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!

Pravidla spolujizdy | Kontakt | Odkazy | © Autostop.cz 1998-2024 | Spolujizda bez poplatků
Cestování spolujízdou do práce, školy, na akce či na dovolenou. Najděte si bez poplatků spolujezdce či řidiče.

Zahnarzt München